Banda kinesiologica – informatii generale

Banda kinesiologica – informatii generale

         Metoda Kinesio Taping a fost inregistrata ca fiind din start o metoda de reabilitare, conceputa penru a facilita procesul natural de vindecare a organismului in timp ce aceasta ofera sprijin si strabilitate muschiului si articulatiilor, fara a diminua miscarea, de a prelungi beneficiile terapiei aministrate clinic.

         Banda kinesiologica este indicata, pe langa  zona sporiva unde de foloseste extrem de mult, si in pediatrie sau geriatrie. Aceasta trateaza cu succes foarte multe afectiuni ortopedice, neuromusculare, neurologice etc. Banda reabiliteaza zona afectata astfel ca procesul de vindecare devine mai nedureros si de foarte ori mai scurt, actionand asupra receptorilor din sistemul somatosenzorial, ridicand pielea si permitandu-i drenajului limfatic sa se realizeze in cele mai bune conditii. Prin ridicare pielii de pe zona afectata se formeaza un spatiu interstitial care ajuta la scaderea inflamatiei in zona afectata.

             Bazata pe ani intregi de utilizare clinica, banda kinesiologica se aplica la fiecare pacient in mod diferit in functie de nevoile acestuia, in special se tine seama de evaluarea clinica a fiecarui caz in parte.

       Aplicare poate fi simpla in forma de „I” sau complexa in forma de „X” sau „Y” sau sub nenumarate alte forme in functie de fiecare caz, banda poate fi aplicata in sute de moduri si are capacitatea de a reface sistemul neuromuscular, reduce durerea si inflamatia, imbunatateste performanta, asigurand o buna circulatie a sangelui.

        Evolutia si ascensiunea sunt esentiale in orice tip de tratament. In prealabil e necesara o evaluare a fiecarui pacient in parte deoarece de foarte multe ori tratamentul unei afectiuni poate necesita tratarea unor alte afectiuni care stau la baza acesteia. Aceasta evaluare ar trebui sa fie in primul rand o palpare a zonei musculare afectate, la intervale de timp, o evaluare a mersului precum si multe alte teste ortopedice de specialitate ce sunt considerate necesare. Rezultatele adunate din aceste evaluari vor fi interpretate si de aici va putea fi hotarat un tratament. Banda kinesiologica vine ca un plus valoros la acest tratament. Sa dovedit ca aceasta are o multitudine de efecte pozitive fiziologice asupra pielii, a sistemului limfatic, a sistemului circulator, a fasciei, a muschiului, a ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor.

            Banda kinesiologica se foloseste atat singura dar si ca metoda insotitoare in alt tratament atat in faza de reabilitare sau cronica dar de foarte multe ori si ca metoda de prevenire.

        Educatie este unul din elementele cheie ale metodei Kinesio Taping si succesul sau a inregistrat nenumarate succese terapeutice. Impreuna cu practicieni certificati KT din intreaga lume, Dr. Kase este dedicat in continuare cercetarii. Este foarte important ca sa se mentina un standard consecvent de practica si cercetare, de aceea profesionistii in domeniu care doresc sa afle cat mai multe despre banda kinesiologica sunt incurajati sa participe la nenumaratele seminarii tinute  de Certified Kinesio Taping Instructori (CKTI). După terminarea unui curs de certificare, medicii se alătura  unui grup select de medici care sunt capabili de a utiliza în mod corespunzător metoda Taping Kinesio în domeniul lor de practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.