Despre acupunctura japoneza

De ce iubesc unii medici acupunctura japoneza?

Sunt multe motive pentru care, fiind medic ai aprecia acupunctura japoneza.

Nu Afirma asta in detrimentul celei chinezesti, insa sunt argumente care ma fac sa cred ca aceasta acupunctura are numeroase atuuri pentru a fi aleasa de medici ca practica terapeutica:

1) Cultura medicala a Japoniei este  mult mai pragmatica. Modul lor de gandire este mult mai matematic, mai concis si tehnic. Astfel un medic care deschide un manual de acupunctura Japoneza are surpriza sa invete acupunctura inca din primele pagini. Daca ai deschide um manual de acupunctura chineza , cel putin pentru inceput te-ai pierde  in filosofie, si Tao. Evident ca , in acupunctura nu strica nimanui, dimpotriva ajuta sa intelegem modul lor de gandire si de ce nu a simti lucrurile, insa cel putin pentru Europeni am vazut ca poate fi un impediment. Poate prea mult misticism si lucruri impalpabile. Am observat aceste lucruri zeci la sute de elevi in acupunctura coreeana cu care am avut ocazia sa ma intalnesc.

Sintetizand, spiritul jponez este mult mai pragmantic si isi pune amprenta si pe medicina lor facand aceasta mult mai usor digerabila de catre un neinitiat european.

2) Elementele si tehnicile de diagnoza sunt exemplar tratate in cartile de acupunctura Japoneza ( dar si in cele de acupunctura chineza) Acelasi aspect tehnic prevaleaza. tehnicile si teoria sunt clare, curate, elevul facand  salturi informationale foarte usor.

Acupunctura aponeza pune un extraordinar accent pe diagnosticul prin pulsuri si prin examenul abdomenului. Evident alaturi de alte tehnici, la fel de cunoscuti cum ar fi examenul fetei, al limbii, timbrul vocii, urina, etc.

Personal acest aspect m-a si indreptat mai mult catre acupunctura Japoneza. Complexitatea si usurinta in acelasi timp pentru capitolele de diagnoza, domeniu crucial in acupunctura.

3) Acupunctura Jaloneza foloseste ace de acupunctura  foarte subtiri si cu o tehnica de insertie superficiala sau uneori , FARA insertie de ace de acupunctura. Da, fara insertie de ace. Au studiat, si-au rafniat tehnica si au ajuns la concluzia ca terapia este foarte eficienta si fara o puternica stimulare. Adica conteaza si intentia terapeutului precul si alte thnici de manipulare non invazive astfel incat sa aiba un succes terapeutic puternic fara sa creeze discomfort pacientului.

4) In stransa legatura cu punctul anterior putem vorbi de un capitol de exceptie al terapiei japoneze. Shinioshin sau acupunctura pentru copii, / pediatrica. Nu este acupunctura , nu se folosesc ace de acupunctura , ci se folosesc diferite palpatoare pentru stimularea meridianelor precum si tehnici conexe neinvazive, seminte, magneti, etc. Are o mare eficienta si este extraordinar de cautata aceasta forma de terapie.

5) Sunt 3 mari directii in acupunctura Japoneza. Nu voi intra in detaliu pentru ca sunt foarte multe de povestit.  Acestea pun accent diferit pe metode de diagnstic si pe metode mai invazive sau mai neinvazive. Multe ramuri ale lor au patruns si pe teritoriul  European

6) Aproape cel mai important aspect, lasat anume la urma. Modul de interpretare in 5 energii pentru patologii si tratamente si lucrul in special pe cele 5 puncte antice pe fiecare meridian. Pentru cei care au incercat sa abordeze acupunctura chineza si s-au lovit de sute de puncte cu actiune specifica o sa afle ca punctele antice sunt o binecuvantare pentru terapeuti. Putine,  la obiect, cu o fenomenala forta terapeutica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.