Efectele aplicarii benzilor kinesiologice la sportivi

Bana kinesiologica este, de fapt, un elastic imbracat intr-un material sintetic care imita pielea. Aplicabilitatea lui pe corp se face foarte simplu, benzile fiind concepute pentru diferite zone ale corpului. Inainte ca ele sa fie aplicate este bine ca excesul de par sa fie inlaturat, deoarece la inlaturarea acesteia de pe corp puteti simti durere – e ca la epilat.

Atat specialistii in fizioterapie, specialistii in terapia sportiva cat si in alte profesii medicale folosesc cu regularitate bandajarea cu benzi kinesiologice fiindca au rolul de a trata, sustine sau preveni anumite probleme care pot surveni in urma accidentarii fizice. Banda elastica ofera o mai bine sustinere a zonelor ranite, adica o sustinere in plus.

Cum se aplica benzile kinesiologice

Metodele de aplicare a benzilor kinesiologice variaza in functie de tipul de accident survenit si sportul pe care o anumita persoana il practica. Dacbanda kinesiologicaa nu cunoasteti foarte bine metodele de aplicare a benzilor kinesiologice atunci este de preferat sa va consultati cu un specialist in domeniu care cunoaste tehnicile corecte de aplicare. Riscul, atunci cand benzile sunt aplicate prost, este acela de a nu avea niciun efect, utilitatea lor fiind aproape nula. Practic, ati aruncat banii pe fereastra.

Benzile kinesiologice in rugby

Este foarte comun ca in rugby gleznele jucatorilor sa fie bandajate cu un oxid de zinc mai rigid ca metoda de stabilizare a gleznei, inainte ca sportivul sa ajunga pe teren. Protectia gleznei se mai poate face, de asemenea, si cu un bandaj elastic care strange glezna,  sau cu unul mai coeziv. In rugby este foarte comun sa vezi gleznele jucatorilor acoperite cu un bandaj ce are in compozitie oxid de zinc. Acest bandaj ofera suport ligamentelor care duc la stabilitatea genunchiului; exista posibilitatea ca ligamentele sa fi suferit o problema mai veche care poate persista in timp, in stare latenta, de aceea este indicata purtarea benzilor in jurul genunchilor – pentru protectie si stabilitate. Duritatea si calitatea oxidului de zinc din banda este foarte importanta, fiindca ajuta la o mai buna stabilizare si imobilizare a genunchiului, lucru care-i ofera sportivului si mai multa incredere atunci cand intra pe teren.

Utilizata initial numai ca metoda de tratare a anumitor probleme de natura musculara, acum banda kinesiologica este utlilizata in tratarea mai multor tipurilor de rani. Cea mai cunoscuta utilitate a benzilor kinesiologice este aceea de suport in cazurile unor accindetari minore, ca de exemplu luxatiile sau entorsele. Cel mai frecvent sunt folosite de sportivii de performanta pentru ca acestia se intalnesc adesea cu accidentarile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.