masaj cu ventuze din silicon

Masajul cu ventuze din silicon

Masajul cu ventuze de silicon provine din Asia si este o parte importanta a medicinei traditionale din acele parti. Masajul cu ventuze era de regula folosit in tratarea unor diferite patologii, cum ar fi convulsii, raceli, stari gripale, congestii pulmonare, boli de sange sau nevralgii intercostale. Acest tip de masaj dateaza de mii de ani, iar popularitatea lui nu a scazut in timpurile moderne, ba din contra, devine din ce in ce mai utilizat si in terapiile de astazi. Beneficiile lui sunt motivul pentru care masajul cu ventuze nu a fost uitat, ci reinventat, ventuzele de sticla fiind inlocuite cu cele de silicon.

Masajul cu ventuze este mentionat in unele texte tibetane si indiene vechi de mii de ani ca o terapie ayurvedica de baza. Terapeuti faimosi din antichitate, cum ar fi Hipocrate sau Galen ar fi practicat acest tip de tratament. Desi in spatiul extra european, masajul cu ventuze este o tehnica veche si deosebit de apreciata, in spatiul european acest tip de tratament a aparut mai tarziu. Printre primele materiale din care erau realizate ventuzele in Europa se numara alama, bambusum, ceramica sau cornul de animal.

Terapia cu ventuze silicon, asa cum este cunoscuta astazi, se adreseaza in primul rand corpului fizic, dar si corpului energetic al pacientului. Desi trateaza anumite patologii de natura fizica si poate vindeca anumite dureri, masajul cu ventuze de silicon deblocheaza energiile negative, eliberand corpul de toxine si blocaje energetice daunatoare. Punctele in care se aplica ventuzele de silicon sunt cam aceleasi din acupunctura, si de aceea s-a spus ca aceste doua tehnici sunt inrudite.

Masajul cu ventuze de silicon are numeroase beneficii pentru tine: te scapa de celulita inestetica si de grasimea in plus, amelioreaza durerile puternice de spate, scoate usor toxinele adunate in corp si relaxeaza intreg trupul. Acest tip de masaj este recomandat tuturor persoanelor, mai putin femeilor insarcinate sau celor care sufera de alcoolism. Inainte de a incepe o astfel de terapie, este recomandabil sa consultati medicul inainte pentru a sti daca este sigur sa o incercati sau nu. In plus, masajul cu ventuze de silicon trebuie facut doar de un cadru specializat, si nu acasa. Punctele in care trebuie aplicate ventuzele si presiunea care trebuie aplicata pe corp sunt cunoscute doar de un specialist! Pot exista unele efecte adverse daca terapia este incercata de amatori.

Masajul cu ventuze de silicon este un extraordinar adjuvant, atat pentru sanatatea fizica cat si pentru cea mentala. Nu ezitati sa folositi aceasta terapie alternativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.