Masajul cu ventuze, recomandat sau nu in timpul sarcinii?

Pe timpuri, ventuzele erau folosite pentru tratarea racelilor, a durerilor musculare, a starilor gripale sau a anumitor boli de sange. Se spune ca, in vidul ce se formeaza in interiorul ventuzelor, se acumuleaza toate tensiunile negative din sange.

Exista doua tipuri de ventuze: cele din sticla si cele din silicon, din ce in ce mai populare. Cele din sticla sunt folosite pentru fortifierea sistemului nervos sau imunitar, imbunatatirea circulatiei sau combaterea tensiunii musculare. Ventuzele din silicon sunt folosite din ce in ce mai mult in lupta impotriva celulitei si a detoxifierii organismului. Spre deosebire de ventuzele din sticla, care pot fi aplicate doar de terapeuti, ventuzele din silicon pot fi autoadministrate si folosite acasa, la locul de munca sau in timp ce conduci. Ventuzele din silicon au rezultate excelente in detoxifierea organismului si eliminarea aspectului de ”coaja de portocala”.

Masajul cu ventuze se foloseste in special in tratarea durerilor reumatismale, a celor de spate sau articulare. Ventuzele ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, la reducerea inflamatiilor si la relaxarea muschilor. Pe langa aceste beneficii, masajul cu ventuze este recomandat pentru eliminarea mai rapida a toxinelor din organism. Ventuzele actioneaza direct asupra tesuturilor si duc la reducerea depozitelor de grasime. Plimbarea ventuzelor pe zonele afectate ajuta la masarea grupelor de muschi si ajuta la tratarea bolilor musculare.

Cine nu ar trebui sa apeleze masajul cu ventuze

Masajul cu ventuze, indiferent ca este realizat cu ventuze din sticla sau din silicon, este contraindicat gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice sau cu tulburari de coagulare. Femeile insarcinate ar trebui sa evite masajul cu ventuze mai ales in ultima luna de sarcina, daca termenul a fost depasit sau daca urmeaza sa intre in travaliu. Masajul cu ventuze poate provoca avort femeilor insarcinate. Unii specialisti sustin ca femeile pot apela la masajul cu ventuze in timpul sarcinii doar daca ventuzele nu sunt aplicate in zona abdomentului sau a spatelui. In acest sens, ventuzele pot fi aplicate doar in zona picioarelor.

Masajul cu ventuze poate fi unul destul de dur pentru piele, de aceea este indicat sa fie evitat de femeile insarcinate, in aceasta perioada pielea acestora fiind extrem de sensibila. Masajul cu ventuze poate provoca diverse semne violete pe piele, sau chiar vanatai dureroase sau mici echimoze. Pentru rezultate cat mai bune, masajul cu ventuze ar trebui sa fie realizat doar de un terapeut, mai ales ca exista anumite zone in care este interzisa aplicarea ventuzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.