Uleiuri bio recomandate in masaj

Nu exista masaj fata folosirea unor uleiuri esentiale bio cu caracteristici diferite, dar toate cu efecte benefice asupra pielii si asupra organismului. Exista multe tipuri de uleiuri esentiale care sunt folosite de terapeui in cadrul sedintelor de masaj.

Iata care sunt cele mai populare uleiuri bio folosite de terapeuti si beneficiile acestora:

uleiuri pentru masajUleiul de jojoba. Acest tip de ulei este considerat de multi specialisti un elixir al tineretii, fiind bogat in antioxidanti, vitamine, substante active si substante antibacteriene. Uleiul de jojoba este bogat in vitamina E si ajuta la refacerea elasticitatii pielii si hidratarea intensiva a acesteia.

Uleiul de migdale. Uleiul de migdale este unul dintre cele mai cautate uleiuri esentiale pentru proprietatile sale emoliente. Acest tip de ulei este recomandat in masaj, fiind bogat in minerale, vitamine si proteine, care contribuie la hranirea si revitalizarea pielii uscate, sensibile sau iritate.

Uleiul de grapefruit. Acest tip de ulei este folosit cu succes in masajele anticelulitice, fiind cunoscut pentru beneficiile sale de stimulare a sistemului limfatic si reducerea vizibila a aspectului de ”coaja de portocala”. Totodata, uleiul de grapefruit ajuta la combaterea oboselii si inducerea unei stari de relaxare.

Uleiul de trandafir. Pe langa mirosul imbietor, uleiul de trandafir are proprietati antidepresive, antiinflamatoare, antiseptice, dar si afrodiziace. Mai mult decat atat, uleiul de trandafir da stralucire pielii si ii da un aspect proaspat, imbunatateste circulatia sanguina si reducerea tensiunea arteriala.

Uleiul de iasomie.  Folosirea uleiului de iasomie in masaj duce la combaterea depresiei, stresul si nervozitatea, inducand stari de echilibru si de fericire, tratarea spasmelor si a tusei.

masaj cu ulei bioUleiul de chiparos. Chiparosul este folosit de mii de ani de poporul chinez in tratarea inflamatiilor sau a nevralgiilor. In cadrului masajului, uleiul de chiparos este folosit pentru tratarea cu succes a durerilor din diverse zone, a reumatismului sau a varicelor.

Uleiul de eucalipt. Proprietatile terapeutice ale uleiului de eucalipt sunt: antireumatic, antiseptic, cicatrizant. Uleiul de eucalipt este recomandat in tratarea contractiilor musculare sau a problemelor musculare.

Uleiurile esentiale bio raman un ”must” al sedintelor de masaj, in primul rand pentru ca faciliteaza alunecarea mainilor terapeutului pe piele si in al doilea rand pentru ca proprietatile acestor tipuri de uleiuri duc la rezultate mult mai bune ale sedintelor de masaj. In functie de tipul de masaj (de relaxare, anticelulitic, etc.) terapeutul dumnoavoastra va sti exact ce tip de ulei bio sa foloseasca pentru a va face sedinta de masaj cat mai relaxanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.