Ventuzele din silicon, cea mai buna alegere in terapia masajului

Ventuzele din silicon sunt o alegere perfecta in terapia masajului pentru ca sunt foarte usor de utilizat. Se aplica foarte simplu pe piele, nu sunt statice si nici rigide si inlaturarea lor este la fel de simpla ca si aplicarea. Sunt extraordinare atat pentru cei mici cat si pentru cei mari cu pielea fragila si sensibila. Datorita mobilitatii, ventuzele din silicon pot fi folosite in numeroase zone ale corpului.

Ventuzele din silicon sunt foarte flexibile si usor de manipulat

ventuze masaj anticeluliticUn atuu important al ventuzelor din silicon il reprezinta faptul ca nu necesita utilizarea focului, in comparatie cu ventuzele din sticla care sunt mult mai rigide si mai dificil de utilizat. Pur si simplu se strang putin pentru a scoate aerul din ele, ca apoi sa fie aplicate pe corp. In plus, nivelul de strangere poate fi si el controlat, fiecare alegand cat de intensa sa fie suctiunea(tragerea pielii in interiorul ventuzelor).

Ventuzele din silicon sunt extrem de flexibile, se gasesc in varii forme si dimensiuni si pot fi aplicate si pe zone mai putin accesibile, cum ar fi umerii sau gatul.

Tehnici de stimulare cu ajutorul ventuzelor din silicon

 Tehnica de masaj prin lunecare cu ajutorul ventuzelor nu se poate realizat decat atunci cand un ulei este aplicat pe piele. Uleiul favorizeaza, astfel, deplasarea ventuzelor pentru o mai larga acoperire, sau atunci cand e necesara o insistenta asupra unui loc cu probleme. Prin miscarile repetitive, fie circulare sau de deplasare, caldura este generata iar coloritul pielii va indica problemele cu care pacientul se confrunta. Conform nuantelor, terapeutul va identifica tipul de terapie necesar. Spre exemplu, zonele cu o circulatie deficitara a sangelui se vor colora intr-un roze spre rosu, pe cand zonele stagnare, cu un exces de toxine vor aparea ca un rosu inchis spre purpuriu.

Pe zonele cu circulatie deficitara, aplicarea ventuzelor se va realiza mai gentil, deoarece procesul de vindecare va fi realizat prin miscari de vibratie sau de scuturare. Prin vibratie, ventuza stationara este aplicata  pe zona care necesita stimulare, iar miscarile vor fi de ridicare si coborare intr-un ritm rapid, timp de cateva secunde. Ridicarile nu vor fi mai inalte de 2 cm, ventuza putand fi mutata in zone invecinate iar miscarile repetate. Cealalta tehnica se face prin aplicarea usoara a ventuzei pe zonele afectate si miscarea rapida inainte – inapoi. Sunt vizate partile osoase si cicatricile.

masaj anticeluliticPartile stagnante indica inflamatia sau congestia si necesita tehnici de drenaj sau sedare. Odata cu identificarea acestor zone  prin palpare si colorit, plasarea ventuzei pe zona cu probleme mai bine de trei minute, atrage stagnarea la suprafata ca apoi aceasta sa fie dispersata.

Rolul terapetului in masajul cu ventuze din silicon

In acest tip de terapie, ventuzele devin o extensie a mainilor terapeutului. Multi dintre ei au marturisit ca nu s-ar putea pune niciodata problema de existenta vreunei granite, ba din contra, cu ajutorul ventuzelor problema este mai usor de indentificat chiar mai bine decat cu propriile maini. Ventuzele au abilitatea de a amplifica tesuturile. Astfel, se creeaza acel colorit al pielii care indica tipurile de probleme ale pacientului. Prin vizualizare se dezvaluie tipul de problema intampinat, iar specialistul va stabili un anumit tip de tratament pentru fiecare persoana in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.