Pagina se incarca...

Curs de initiere in Sujok - microacupunctura coreeana, dupa programa academiei de acupunctura de la Moscova.

Ianuarie 18-21 Iasi

Curs de Tao , longevitate, dezvoltarea si controlul potentialului vital, alimentatie

IASI 2017 - informatii si pe www. fiiprezent. ro

Curs de masaj GuaSha - cursul cuprinde 2 module 1) masaj Guasha corporal si pe meridiane, pentru patologii 2) masaj guasha facial pentru lifting facial si intinerire

Iasi 2017

informatii si inscriere la 0799766544

 

Masajul cu ventuze masajul Guasha si semnele de pe corp

Una dintre cele mai mari neintelegeri sau informari gresite asupra terapiei cu ventuze ( dar si asupra masajului Guasha) este legata de semnele pe care aceste doua terapii le produc pe corp. In randurile ce urmeaza ne vom referi explicit la terapia cu ventuze insa 100% ceea ce va fi explicat se aplica si la terapia Guasha. De altfel cele doua forme de terapie asiatica au radacini comune si forme comune de exprimare. Difera doar tehnica de executare.

Cand stagnarea, atat energetica cat si fizica (circulatorie , a sangelui sau a limfei)  sunt prezente adanc in tesuturi sau cand toxinele sunt in cantitate mare si cantonate in organism atunci aceste staze si blocaje fizice si energetice se manifesta cu durere, disfunctii, metabolism ingreunat, probleme cronice sau acute. Vacuumul format de ventuze ( sau de miscarea de razuire din masajul Guasha) scoate afara sangele stagnant si fluidele morbide din interior si le aduce la suprafata pentru a fi eliminate. Sunt antrenate in acest sens atat toxinele si elemente fizice cat si energiile  asa numite perverse. Adica "elemente" energetice care fie sunt in exces in interiorul organismului uman si perturba buna functionare a acestuia cat si energii externe care au penetrat bariera de aparare energetica a organismului si au patruns adanc in acesta, manifestandu-si aici, in interior, caracteristicile lor. Vorbim de vant , caldura, umiditate , uscaciune, frig.   Cand toate aceste elemente fizice sau energetice daunatoare sunt extrase si impinse catre suprafata, zona afectata poate beneficia de un flux proaspat de sange, fara stagnari, de o circulatie normalizata energetic, de oxigen suplimentar, de lipsa toxinelor impovaratoare.

Toate acestea se produc cu un cost, de neglijat avand in vedere beneficiile enorme: aparitia in cursul tratamentului a petelor specifice rosii pe spate, atat in cazul aplicarii ventuzelor cat si in cazul tratamentului cu jad, Guasha.

In tarile scolite si cu traditie in domeniu, adica in Asia, acest lucru este un fapt foarte normal si persoanele publice sau nu, vedete sau oameni normali isi poarta cu normalitate si dezinvoltura aceste semne.
Oricum ele dispar in functie de patologie in 3 , pana la 6 zile si nu lasa niciodata semne definitive. Nici nu sunt dureroase, dimpotriva aparitia lor pe piele duce la ameliorarea pe loc a patologiilor pentru care pacientul a venit la terapia cu ventuze sau masaj Guasha.

Un exemplu (dintre multe altele) pentru normalitatea fenomenului in Asia sta si Olimpiada din 2000 unde sportivi care beneficiaza de cele mai bune forme de tratament posibile in lume, au purtat cu mandrie semnele specifice lasate de tratamentul cu ventuze. Oare cum se face ca acesti sportivi, vedete dar si oameni extraoridinar de importanti ale diferitelor state ale lumii, au optat pentru aceasta forma de terapie??
 medicina alopata le  considera barbarisme, fara efect sau cel mult cu posibilitate de a leza iar ei medicii echipelor olimpice cat si sportivii de performanta folosesc ventuzele si masajul guasha in recuperare sportiva si in tratarea patologiilor acuzate. Mai trebuie sa mentionam un lucru. Recuperarea si tratarea unui sportiv sunt chestiuni critice si de viteza. In el sunt investiti sute de mii si milioane de euro anual. Se Doreste recuperare rapida in cazul unor patologii si evident sunt abordate terapiile care ofera cele mai rapide beneficii si in timpul cel mai scurt.
Care a fost raspunsul la aceste probleme pentru numerosi sportivi?
Ventuze, Guasha, moxibustie si acupunctura. Rapid, puternic, eficient si fara efecte adverse.Trebuie doar deschidere si intelegere.
ventuze masaj jocurile olimpice 

ventuze masaj jocurile olimpice2

ventuze masaj la jocurile olimpice 2000

 

Semnele lasaet de ventuze pot varia dup cum se vede in imaginea urmatoare:

Etichete produs

Niciuna