Ventuze masaj

Ventuze masaj

Medicina populara folosea ventuze masaj in tratarea a numerose afectiuni: raceli, stari gripale, convulsii, congestii pulmonare, nevralgii intercostale, boli de sange, etc.

Metoda aplicarii ventuzelor pentru masaj are cateva mii de ani vechime. Texte indiene si tibetane o mentioneaza alaturi de masajul clasic si metoda frictionarii pielii ( varianta GuaSHa) ca fiind de baza intre terapiile vechi ayurvedice. Metoda a fost practicata cu excelenta si de teraputi si medici din antichitate precum Galen , Hipocrate si de discipoli ai acestuai. De altfel nu se pune problema daca era sau nu folosita ci mai degraba textele in care este metionata sunt atat de vechi incat sunt foarte rare si pretioase. Si din Egipltul antic ne provin texte de deosebita importanta privind aceasta terapie foarte puternica. Elbers Papyrus, cea mai veche carte de medicina ( non orientala) , scrisa la 1550 IHr. descrie amplu acesta metoda de tratament utilizand masajul cu ventuze. Un numar foarte mare de afectiuni erau descrise ca fiind tratate cu ventuze masaj.
Primele ventuze in spatiul indo European se pare ca au fost facute din corn de animal, urmand ca apoi sa fie realizate din bambus, alama, ceramica.

Terapia cu ventuze masaj se adreseaza deopotriva celor doua corpuri ale pacientului: corpul energetic si corpul fizic.
Corpul energetic este corectat prin deblocarile energetice care apar dupa aplicarea ventuzei pe locul afectat, pe punctul de acupunctura sau pe meridianul de acupunctura.
Da , s-a scris corect, pe punctul si pe meridianul de ACUPUNCTURA. Ventuzele interfereaza cu sistemul energetic si informational al omului la fel ca si un ac de acupunctura. Nu gandin actiunea unei ventuze in termeni de dispersie sau de tonifiere ci de DEBLOCARE energetica si fizica. Astfel ventuza, ( ca si in cazul terapiei GuaSha ) scoate excesele energetice la suprafata, elibereaza, dreneaza energia asanumit perversa, de natura calda, umeda, sau rece si o elibereaza prin pori, piele. Se reechilibreaza mecanismele homeostatice , de aparare si in urma echilibrului creat boala, sau patologia este inlaturata prin mecanisme naturale. Asa incat sa nu mire daca acolo unde antibioticele dau gres, ventuzele inving patologia.

Asupra corpului fizic ventuzele au actiune directa si indirecta. Indirect prin corectiile aparute in plan fizic dupa echilibrarea structurilor energetice si direct prin extragerea toxinelor a stazelor si a sangelui stangnant.

E o terapie care completeaza foarte bine acupunctura. Daca dorim sa facem corectei intr-un corp mai intai trebuie sa facem curatenie sa scoatem ceea ce este patologic , ceea ce este in deficit, si sa stimulam apoi mecanismele naturale de aparare.
Utilizarea "echipei terapeutice" ventuze, acupunctura, Guasha, moxibustie, plante este de neinvins.

Avem gama completa de ventuze masaj anticelulitic din silicon formata din:

- ventuze masaj facial ( pentru intinerire, antiriduri, pentru fermitatea pielii)

- ventuze masaj anticelulitic corporal de marime medie 4.5 cm

- ventuze masaj anticelulitic din silicon de marime mare app 7 cm diametrul bazei, pentru masaj pe coapse spate, sau acolo unde se impune si o ventuza de dimensiune mai mare.

Am pregatit pentru dumneavoastra un tutorial video cu utilizarea ventuzelor de masaj Jasmine, ventuze silicon dedicate masajului anticelulitic si de drenare limfatica.

Continut COS Continut COS

PROGRAM: Luni-Vineri
Interval orar 10-17
PROGRAM: Luni-Vineri
Interval orar 10-17

Cum comand? Cum comand?