Cafeina din ceaiul verde

Cafeina din ceaiul verde reprezinta o variabila care se poate stabili in functie de brandul de ceai consumat si timpul de fabricare a acestuia. Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde contine mult mai putina cofeina, in componenta sa gasindu-se aminoacidul l-teanina menit sa ofere bautorului de ceai o stare de calmitate, ajutand si la cresterea concentrarii. Cu toate ca sunt speculatii pe faptul ca in ceaiul verde s-ar gasi mai multa cafeina decat in cafea, acest lucru nu este adevarat; responsabil pentru aceasta impresie ar fi insusi aminoacidul l-teanina, care ofera cam acelasi efect cu cel al cafelei.

beneficiile ceaiului verde7 beneficii ale ceaiului verde

  • Pentru persoanele care vor sa renunte la cafea, pot recurge la metoda bautului de ceai verde. Atata timp cat ceasca de cafea zilnica este inlocuita cu ceasca de ceai, catitatea de cafeina poate scadea in proportie de chiar 70%. O ceasca de ceai contine 25 mg cafeina pe langa ceasca de cafea care contine 100 – 150 mg.
  • Ceaiul verde contine alti doi stimulenti, in comparatie cu cafeaua; acesti stimulenti pot fi gasiti si in ciocolata.
  • Combinatia dintre cafeina si ceilalti doi stimulenti din ceaiul verde poate fi balansata de o alta substanta prezenta, si anume aminoacidul l-teanina care, in mod simultan calmeaza sitemul nervos si creste abilitatile de concentrare.
  • Unele studii atesta faptul ca un consum de cafeina regulat poate oferi protectie in ceea ce priveste instalarea bolii Parkinson, cat si protectie contra cancerului de ficat si cel colorectal. Asadar, luati in considerare consumul de ceai verde.
  • Atunci cand simtiti prezent efectul negativ al cafelei asupra sanatatii, sau asupra planurilor voastre in ceea ce priveste o viata sanatoasa, planuri care pot include slabitul sau o dentitie mai sanatoasa, de ce nu ati inlocui bautul cafelei cu cel al ceaiului verde?Ceaiul verde intensifica metabolismul, ajutand corpul sa arda grasimile intr-un mod mult mai eficient. Spre deosebire de respiratia urat mirositoare survenita in urma consumului de cafea, cea oferita de ceaiul verde este mult mai buna. Nu doar ca va combate respiratia urat mirositoare, dar ceaiul verde va distruge si bacteriile prezente in gura, comportandu-se ca un antibiotic natural. De asemenea, ceaiul verde lupta impotriva bolilor de inima.
  • ceai verdePrepararea ceaiului verde se realizeaza cu apa incalzita, nu clocotita, pentru a nu distruge flavonoizii responsabili pentru potentarea calitatilor prezente in frunze.
  • Atunci cand se doreste obtinerea beneficiilor de pe urma ceaiului verde, dar fara continut de cafeina, se poate alege varianta decofeinizata a acestuia. Cea mai naturala metoda prin care cafeina este eliminata din ceaiul verde o reprezinta procesul numit proces de efevescenta, pentru care se utilizeaza dioxid de carbon si apa.

Efectul ceaiului verde poate fi asociat cu cel al cafelei, insa cert este faptul ca o cantitate de cafeina mult mai mare se regaseste in cafea decat in ceaiul verde. Cafeina, consumata in doze mici, nu poate decat sa aduca beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.