Scap de vergeturi cu ajutorul masajului?

Ce sunt vergeturile?

Cand asupra tegumentului actioneaza diversi factori, pielea sensibla se rupe iar in urma refacerii leziunilor rezulta aparitia vergeturiolor. Acestea sunt dungi de culoare violacee, apoi alb sidefie ce sunt localizate de obicei in regiunea abdomenului, sanilor si a feselor. Factorii care duc la aparitia vergeturilor sunt obezitatea, sarcina, bolile endocrine, densitatea mica de tesut conjunctiv in piele(din cauza deshidratarii sau a alimentatiei necorespunzatoare). Nu trebuie sa ne punem problema unei afectini medicale, modul in care acestea ne afecteaza sunt in special datorita aspectului sau estetic neplacut.

vergeturiCum actioneaza masajul asupra pielii:

  • Asuplizeaza, creste pragul de sensibilitate cutanata si determina inmultirea fibrelor elastice;
  • Determina vasodilatatie, cu cresterea vitezei de circulatie a sangelui, formand un echilibru intre circulatia profunda si cea superficiala;
  • Descuamarea pielii ce este insotita de cresterea celulelor tinere;

Cum actioneaza masajul asupra tesutului celular subcutanat?

  • Are loc refacerea elasticitatii si a supletei, ceea ce duce la dezvoltarea tonusului;
  • Creste aportul de sange in locul aplicarii tehnicilor de masaj si ajuta la eliminarea reziduurilor;
  • Duce la scaderea depozitelor de grasime, atunci cand clientul se confrunta cu obezitatea;
  • Influenteaza circulatia sangelui, influenteaza functiile metabolice si ajuta la drenarea limfei;

In randurile de mai sus am prezentat cateva generalitati despre vergeturi si cateva din efectele masajului asupra pielii si a tesutului conjunctiv sau a tesutului celular subcutanat. In urmatoarele randuri vom putea urmari  care este legatura dintre cele doua subiecte.

Pentru prevenirea vergeturilor masajul este eficient prin tehnicile de netezire, framantare, rulare si ciupire a pielii ce au ca efect cresterea circulatiei sangelui, imbunatatirea circuatiei limfei, inlaturarea toxinelor si a surplusului de apa retinuta.

In cazul in care vergeturile si-au facut aparitia este importanta perioada in care s-au dezvoltat. Vergeturile din adolescenta se estompeaza mult, odata cu trecerea timpului. 70% din fetele adolescente dezvolta vergeturi.

In alte circumstante ale aparitiei vergeturilor este reomandata ca metoda de tratament masajul. Aeasta procedura este bine sa fie imbinata cu folosirea de uleiuri de masaj. Uleiul de argan are rolul de a hidrata si regenera pielea. Alte tipuri de uleiuri care datorita proprietatilor lor ajuta la indepartarea vergeturilor sunt: uleiul din galbenele, uleiul de  masline sau cel din seminte de in. Cremele din Aloe Vera sau untul de cacao ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.

Masajul este recomandat ca metoda profilactica, dar si ca metoda de tratament.  Clientii predispusi la a face vergeturi ar trebui sa urmeze cateva sedinte de masaj deoarece este mai usoarsa si benefica prevenirea decat tratarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.