Beneficiile ceaiului verde pentru o dieta echilibrata

Beneficiile ceaiului verde pentru o dietă echilibrată

Oare ceaiul verde este doar un alt supliment nutritional? In nici un caz! Există numeroase studii care ne arată că un consum regulat al ceaiului verde are un aport la sănătatea noastră: prevenirea cancerului, proprietățile de antioxidant, scaderea în greutate, controlul greutății, proprietățile anti-inflamatorii.
Ceaiul verde este deosebit de bogat într-un tip de polifenoli numit catechine care pot determina acumularea redusa a grasimilor și pot ajuta la menținerea unui nivel optim al colesterolului. Spre exemplu, a fost efectuat un studiu pe 35 de bărbați japonezi. Aceștia aveau același indice de masă corporală și aceleași dimensiuni ale taliei. S-au format două grupuri. În primele trei luni, un grup a băut o sticlă de ceai oolong care conținea extract de ceai verde – 690 miligrame de catechine, iar alt grup a băut o sticlă care conținea doar 22 miligrame de catechine. În tot acest timp, au mâncat similar și au fost instruiți despre cum să controleze aportul de grăsimi și calorii. La sfârșitul celor trei luni, studiul a arătat că cei care au băut extractul de ceai verde au pierdut mai mult din greutate, iar nivelul colesterolului lor a fost mult mai scăzut. În concluzie, se recomandă consumul a 3-4 căni pe zi pentru a avea o dietă echilibrată.

Astfel, printre beneficiile ceaiului verde enumerăm:
• Reduce riscul apariției cancerului. Antioxidantul din ceaiul verde este mult mai eficient decât vitaminele C și E.
• Previne bolile inimii și reduce riscul de accident cerebral, chiar și după un pre-infarct previne moartea celulelor și accelerează procesul de recuperare al celulelor inimii.
• Antioxidantul din acest ceai protejează pielea de efectele poluării care produc riduri și îmbătrânirea prematură a pielii.
• Ceaiul verde previne obezitatea deoarece controlează nivelul glucozei din celulele grase.
• Ajută la îmbunătățirea memoriei și la prevenirea Alzheimer-ului. De asemenea, cei care consumă ceai verde în mod regulat au un risc scăzut de a face boala Parkinson.
• Ajută si sistemul imunitar, organismul luptând mult mai bine împotriva infecțiilor.
• Poate diminua stresul și anxietatea.

Acestea sunt doar câteva din numeroasele beneficii care se pot găsi într-o cană de ceai zilnic. Motivul pentru care ceaiul verde are mult mai multe beneficii decât cel negru este procesul prin care se obține. Ceaiul verde nu se obține printr-un proces de fermentare și, în consecință, își păstrează proprietățile.
Conchizând, ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume datorită numărului mare de antioxidanți ce determină efectele anti-inflamatorii și anti-cancerigene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.