Ceaiul verde – moft sau tratament?

Ceaiul verde este laudat pentru beneficiile sale majore pe care le aduce organismului, insa este aceasta planta naturala cu adevarat un tratament eficient, sau dimpotriva, este doar un moft? Ceaiul verde este cultivat de mii de ani in India si China, devenind in timp una din cele mai consumate bauturi din lume. Numeroase studii au aratat beneficiile ceaiului verde, insa nu s-a facut inca o legatura directa dintre ceaiul verde si tratarea efectiva a unor boli. Cu toate acestea, se pare ca daca consumam ceai verde in mod regulat, sanatatea noastra se poate imbunatati cu adevarat.

Continut bogat de antioxidanti

ceaiul verdeCeaiul verde este in primul rand laudat pentru continutul ridicat de antioxidanti puternici de care sanatatea noastra poate beneficia. Acesti antoxidanti sunt benefici pentru piele si nu numai, ajutand chiar in prevenirea anumitor tipuri de cancer. In plus, antioxidantii din ceaiul verde pot ajuta in lupta cu diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, si pot chiar ajuta la mentinerea tineretii organismului. Acesta este probabil unul din cele mai mari beneficii ale consumului de ceai verde.

Lupta cu colesterolul rau

Un alt mare beneficiu foarte mediatizat al ceaiului verde este lupta pe care o poate duce cu colesterolul rau, crescand in acelasi timp doza de colesterol bun din organism. Se pare ca daca se consuma in jur de cinci cesti de ceai verde pe zi, riscul de deces din pricina stopului cardiac este mai mic cu 26%. In plus, ceaiul verde este laudat pentru faptul ca reduce riscul unor afectiuni cardiovasculare.

Exista contraindicatii?

beneficii ceai verdeCeaiul verde, pe cat de benefic pare a fi, are si contraindicatii de care trebuie sa tii cont. Se recomanda ca persoanele care sufera de afectiuni hepatice, cardiovasculare, renale, ulcere sau de anxietate, trebuie sa evite consumul de ceai verde sau macar sa il limiteze. De asemenea, ceaiul verde nu trebuie consumat ca atare de catre persoanele care sufera de glaucom, anemie si osteoporoza, ci pot fi luate capsule cu ceai verde, insa doar dupa consultul unui specialist.

Ceaiul verde si efectele adverse

Desi nu sunt efecte adverse majore raportate dupa consumul de ceai verde, se pare ca aceasta bautura diminueaza efectele chimioterapiei si poate, de asemenea, impedica absorbtia fierului in organism dupa consumul de fructe si legume.

Prin urmare, ceaiul verde poate fi clasificat ca moft daca se consuma doar o ceasca pe zi sau mai putin, deoarece in acest context bautura magica nu isi mai face efectul. De asemenea, ceaiul verde poate fi periculos daca se consuma mai mult de cinci cesti pe zi si fara recomandarea medicului. In concluzie, ceaiul verde poate fi un tratament eficient atat timp cat se respecta parametrii de consumare a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.