Este eficient masajul cu ventuze in celulita?

Celulita

Masajul cu ventuze isi exprima eficienta , in multitudinea de beneficii, si in cazul celulitei, afectiune a hipodermului cu incidenta crescuta persoanelor de sex feminin. Celulita se manifesta prin retentia de apa la nivelul tesutului adipos din diverse etiologii precum dezechilibre hormonale, menopauza, deficite metabolice sau obiceiurile nesanatoase. Celulita se localizeaza la nivelul coapselor, regiunea fesiera si abdomen.

Patru stadii ale celulitei

  • Pielea arata perfect normal, insa procesul de retentie a apei este activ fapt ce va favoriza aparitia aspectului de coaja de portocala. In acest stadiu este favorabil sa intervenim cu metode de prevenire a formei evidente de celulita.
  • In acest stadiu celulita isi face simtita prezenta vizibil in anumite pozitii ale corpului, aici apar primele semnale de alarma legat de evolutia acesteia. Interventia terapeutica in acest moment este preferabil pentru a nu ajunge la urmatorul stadiu.
  • Stadiul trei de evolutie se caracterizeaza prin vizibilitatea celulitei in orice pozitie a trupului si este greu de combatut.
  • In acest ultim nivel, celulita este avansata cu aspectul cel mai defavorabil si cu implicari in procesele de mentinere a sanatatii. In aceasta forma celulita este insotita deseori si de obezitate.

Masajul cu ventuze de silicon

Celulita poate fi combatuta cu acest masaj mai eficient in primele 3 etape ale evolutiei sale. In urma aplicarii ventuzelor pe suprafata pielii cu producerea efectului de suctiune , celulele adipoase se vor alungi iar continutul vacuolar va fi eliminat in interiorul celulei unde se vor arde grasimile si apa din acele tesuturi va fi fortata sa intre in circulatie. Eliminarea apei va fi favorizata si de cresterea circuitului sanguine la nivel local prin masaj cu ventuze din silicon.

Evidentierea unei imbunatatiri terapeutice depinde de stadiul in care se afla celulita, de numarul de sedinte pe care le urmeaza pacientul, dar si de obiceiurile persoanelor care sunt tratate in ceea ce priveste alimentatia, sedentarismul etc.

Pentru un pacient aflat in stadiul trei al dezvoltarii celulitei, care are un trai sanatos, ii va fi necesar o serie de 10-12 sedinte a cate 50 de minute timp de 2-3 saptamani. Pentru cei care sunt intr-un ultim stadiu este necesar asocierea masajului cu ventuze impreuna cu o alimentatie echilibrata, miscare si medicatie care sa reduca apetitul si sa favorizeze scoaterea acizilor grasi din adipocit. L-carnitina este recomandabila cu un consum de lichide de 2-3 litri pe zi.

Intr-un final urmand masajul cu ventuze, aspectul pielii va capata estetica naturala cu un plus de vitalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.