Proprietatile antioxidante ale ceaiului verde

Ceaiul verde se spune ca ar fi cea mai sanatoasa batura de pe intreaga planeta. Este plin de antioxidanti si nutrienti care au un efect puternic asupra corpului. Acest lucru implica si imbunatatirea funtionarii creierului, eliminarea grasimilor si un risc scazut de a face cancer, pe langa multe alte beneficii.

Se pare ca ceaiul verde castiga teren, in detrimentul cafelei. Nu e de mirare acest lucru, dovada aflandu-se chiar in Starbucks-ul americanilor care au introdus deja ceaiul verde in meniul lor. Mai este cunoscut si faptul ca ceaiul verde contine o cantitate de 10 ori mai mare de antioxidanti decat s-ar afla in fructe si legume.

ceaiul-verdeCeaiul verde contine polifenoli care lupta impotriva radicalilor liberi

John Wisburger, un senior cercetator de la Institutul de Preventie a Cancerului din Valhalla, New York, in varsta de 82 de ani, aduce in fata publicului o serie de studii efectuate atat pe oameni cat si pe animale care demonstreaza faptul ca prezenta antioxidantilor in ceaiul verde au un efect extrem de benefic asupra sanatatii noastre. Este primul cercetator care a demonstrat ca ceaiul modifica metabolismul intr-o asa maniera incat acesta sa scape de chimicalele daunatoare din organism. Atat ceaiul negru cat si ceaiul verde si cel oolong provin din aceeasi planta, Camellia sinensis, doar ca frunzele sunt procesate diferit, explica Weisburger. Frunzele de ceai verde, in comparatie cu celelalte, nu intra in procesul de fermentatie; ele sunt uscate si apoi puse la abur. Toate tipurile de ceaiuri provenite din aceasta planta sunt bogate in polifenoli, mai exact un tip de antioxidant. Antioxidantii sunt substante care lupta cu radicalii liberi, distrugand componentele din corp care modifica celulele si ADN-ul deteriorat. Antioxidantii din ceaiul verde, cum ar fi polifenolul, pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta zonele unde acestia au facut mult rau.

Polifenolii, mai puternici decat vitamina C

beneficiile-ceaiului-verdeCercetatorii sustin ca proprietatile benefice ale ceaiului verde provin de la substanta numita polifenol, care are un potential enorm de antioxidare. In realitate, acesti polifenoli s-au dovedit a fi mai tari chiar si decat vitamina C. Se spune ca amareala ceaiului este data tocmai de  acestia, deci, daca ceaiul dumneavoastra este putin amar, inseamna ca este, cu siguranta, plin de polifenoli.

Cu privire la metoda de administrare, 2-3 cesti pe zi pentru adulti sunt suficiente, insa nu este recomandat copiilor, din cauza ca inca nu sunt studii efectuate in acest sens. Ca si alte medicamente sau ceaiuri, acesta vine, evident, si cu contraindicatiile de rigoare. Ierburile, de regula, contin substante active care pot produce efecte adverse atunci cand intra in contact cu alte tipuri de ierburi, suplimente sau medicamente. Asa ca, din aceste motive, ceaiurile trebuiesc luate cu precautie, sub supravegherea unei persoane avizate pe aceasta latura a botanicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.