Scapa de durerile de spate cu ajutorul masajului

Durerile de spate au diferite cauze. Fie ca este vorba de pozitii incorecte de stat la birou sau ridicarea unei greutati mare, toate au acelasi rezultat, o durere de spate care te tine captiv la pat si te face sa ratezi momente importante din viata ta. Poate esti tentat sa apelezi la analgezice ori de cate ori îti revine durerea de spate. Dar stiai ca una dintre cele mai eficiente remedii împotriva durerilor de spate este masajul terapeutic?

Masajele terapeutice sunt mai eficiente chiar si decat tratamentele clasice, cu medicamente precum analgezicele. Cercetatorii in sanatate din Seattle, SUA, au realizat un studiu în care au impartit participantii cu dureri de spate în doua categorii: unii au primit masaje terapeutice, iar altii au primit antiinflamatoare si analgezice. Studiul s-a desfasurat pe parcursul a 10 saptamani, iar la sfarsitul studiului s-a demonstrat faptul ca participantii care au primit masaje terapeutice au raportat o ameliorare mai mare a durerii de spate decat cei care au primit tratament clasic.

In cazul durerilor musculare, beneficiile masajului terapeutic sunt evidente. Prin intermediul masajelor terapeutice muschii sunt detensionati, devin mai relaxati si prin urmare, durerea de spate dispare. Chiar si în cazul durerilor de spate cronice, masajul terapeutic are efecte benefice deoarece determina eliberarea endorfinelor, sau asa numitii hormoni de bine, iar durerea nu mai este resimtita atat de puternic.

Poti apela la prieteni sau la membri ai familiei pentru realizarea masajului. Ai nevoie de un mediu linistit, relaxant, o suprafata confortabila (cel mai potrivit ar fi un pat), un ulei de masaj (puteti folosi si ulei de bebelusi) si prosoape. Roaga prietenul/membrul familiei sa îti maseze partea dureroasa cu o cantitate mica de ulei, prin miscari lente pentru a reda senzatia de calmare si mangaiere. Daca simti un disconfort în partea inferioara a spatelui, apeleaza la o perna pe care sa o plasati pe lungimea torsului. Apeleaza la prieteni sau la familie doar în momentul în care ai o durere mica de spate. În cazul în care durerea de spate este insuportabila, recomandarea noastra este sa apelezi la un masseur profesionist, daca vrei ca rezultatele sa fie pe masura si durerea de spate sa dispara.

In concluzie, data viitoare cand te confrunti cu o durere de spate, înainte de a lua un pumn de medicamente, ia în considerare si varianta masajului terapeutic! Pe langa efectele benefice ale masajului asupra durerii, vei avea ocazia sa te relaxezi si sa te eliberezi de stresul cotidian.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.