Beneficiile masajului cu ventuze pentru celulita

Masajul cu ventuze de silicon in combaterea celulitei se bucura de o mare popularitate in randul saloanelor moderne de masaj. Adaptarea ventuzelor din bambus folosite de medicii chinezi in antichitate la ventuze din silicon reprezinta disponibilitatea acestei tehnici de terapie a omului modern in combaterea variilor afectiuni precum celulita.

masaj cu ventuze din siliconVentuzele din silicon sunt usor de utilizat, pastrat si curatat, ideale pentru combaterea celulitei..

Celulita este o cauza a acumularii de apa, trigliceride si acizi grasi la nivelul tesutului conjunctiv avand la baza diverse implicatii fiziologice sau patologice, astfel alimentatia junk food, sedentarismul, consumul de alcool si tutun, dezechilibre hormonale, dezechilibre metabolice sau predispozitii genetice reprezinta facatorii favorizanti.

Segmentele anatomice in care celulita are incidenta crescuta se enumera coapsele, regiunea fesiera, abdomenul, soldurile si bratele.

In urma aplicarii ventuzelor pe suprafetele tegumentare lubrefiate in prealabil vor exercita o forta de suctiune care va pune in tensiune membrana celulei adipoase cu favorizarea eliminarii continutului vacuolar spre a fi metabolizat. Circulatia sanguina si limfatica va fi crescuta, fapt ce incurajeaza preluarea produsilor de catabolism rezultati din descompunerea acizilor grasi si glicerinei care vor fi eliminati.

Aplicarea de crema sau gel cu potential anticelulitic pe piele in urma masarii cu ventuze de silicon va facilita absorbtia compusilor activi.

Beneficiile masajului cu ventuze

 • Scaderea in greutate este una dintre principalele beneficii de care se bucura pacientii ce au urmat intensiv sedintele de masaj cu ventuze
 • Dobandirea aspectului revigorat si catifelat al suprafetei masate.
 • Sanatatea pielii si tesutului conjunctiv dupa indepartarea continutului celulitic.
 • Detoxifierea hipodermului, se stie ca substantele grase din tesutul conjunctiv pot fi solvent pentru numeroase toxine si medicamente care se elibereaza intr-un timp indelungat in circuitul sanguin, fapt care va influenta starea de sanatate a pacientului.
 • Nivelarea pielii datorita efectului de lifting cauzat prin tonifierea muschilor in profunzime.
 • Echilibrarea energiilor vitale in urma aplicarii in zonele meridianelor ale energiei.

Mod de utilizare a ventuzelor

 • Ventuzele se vor alege dupa dimensiune in functie de segmentul care urmaeaza sa fie masat.
 • Se aplica crema sau gelul anticelulitic pe suprafata pielii.
 • Ventuza urmeaza a fi prinsa intre degete si pozitionata pe tegument urmand a fi eliberata.
 • Se vor efectua miscari de frictiune, circulare sau longitudinale de-a lungul segmentelor anatomice, sau masajul poate fi unul static in care ventuza se va lasa cateva minute in acelasi punct, in functie de reactivitatea la durere a fiecarui pacient.
 • La sfarsitul sesiuneii terapeutice ventuzele pentru masaj se indeparteaza de pe tegument si se spala cu apa rece si sapun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.