Reda fermitatea si elasticitatea pielii cu ajutorul masajului

Pielea este organul cel mai intins al trupului cu rol de protectie fata de microbi, fire de praf raze ultra-violete, etc. Pe langa toate acestea , pielea este un factor important ce ajuta sa ne integram in mediul social datorita esteticii  care ne-o ofera. Totodata sanatatea este reflectata de aspectul pielii, multe dintre afectiuni interne se fac vazute prin intermediul acesteia(ex. Afectiuni hepatice).

Principalele cauze care reduc din fermitatea si elasticitatea pielii sunt stresul, sedentarismul, oboseala, fumatul, alimentatia nesanatoasa, celulita, consumul cronic de stimulente, boli localizate intern si altele.

masajPentru infrumusetarea pielii in ceea ce priveste fermitatea si elasticitatea, trebuie identificat factorul ce sta impotriva pielii sanatoase, daca este unul care necesita interventie medicala trebuie sa ne adresam medicului, iar in caz contrar vom apela la un salon de masaj.

Afectiunile  directe suportate de piele, care sunt observate prin aspectul si consitenta acesteia pot fi inlaturate prin diferite metode terapeutice cum este masajul traditional, masajul cu bete de bambus sau cu ventuze.

Masajul exercitat de terapeut pe suprafata pielii stimuleaza circulatia sanguina si limfatica cu favorizarea patrunderii nutrinetilor in spatiile intercelulare, fapt ce va determina recapatarea consistentei ferme si elastice ale acesteia. Detoxifierea, cauza a stimularii circulatiei limfei, poate avea un cuvant de spus in recapatarea frumusetii.

Tesuturile musculare aflate in imediata vecinatatea a pielii sunt partial responsabili de aspectul ferm al acesteia, prin masaj muschii sunt supusi unei presiuni fizice care stimuleaza tonusul muscular si mentinerea in tensiune a pielii. In acest caz muschii faciali sunt cei mai vizati pentru masaj cu scop in imbunatatirea estetica a pielii.

despre masajIn timpul masajului se vor utiliza diferite uleiuri sau creme cu rol de lubrefiere, hidratare, hranire sau inlaturare a straturilor cornoase de la suprafata tegumentului. Masajul va favoriza absorbtia elementelor active din crema aplicata ce vor intensifica efectul terapeutic. Un aspect important care influenteaza pozitiv efectul masajului la nivelul pielii este utilizarea de creme cu substante ce au efect relaxant asupra musculaturii din profunzime, care va duce la diminuarea vizibilitatii ridurilor. Mastile faciale sunt recomandate dupa o masare la nivelul fetei.

Este necesar de remarcat ca pentru o piele sanatoasa trebuie inlaturat din obicei toti factorii nocivi care vor influenta aspectul tegumentului si echilibrarea dietei.

Terapia prin masaj isi castiga meritul dupa maxim zece sedinte de doua ori pe saptamana. Se poate asocia cu alte terapii care se adreseaza aspectului tegumentelor, de preferat metodele non-invazive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.