Detoxifierea cu ceai verde
Detoxifierea cu ceai verde
Sunteti in cautarea unui mod cat mai natural, fara durere, fara mult efort si mai rapid de detoxifiere a organismului? Nu doriti sa va curatati organismul de toxine doar savurand o ceasca de ceai?
Ceaiul verde in detoxifiere
Ceaiul verde este obtinut din planta Camelia sinensis. Frunzele plantei de ceai verde sunt supuse unui proces minim de prelucrare si de aceea cantitatea de antioxidanti este maxima, antioxidanti care s-au dovedit a fi extrem de benefici pentru organism. Continutul de cofeina este foarte mic, mult mai mic decat la cafea sau ceai negru. Desi isi are originile in China a ajuns sa fie asociat mult mai mult cu cultura japoneza.
Ceaiul verde contine epigallocatechin-3-galat (EGCG) si flavonoide. Atat EGCG cat si flavonoidele sunt antioxidanti si ajuta organismul sa se detoxifieze si sa elimine daunele produse de radicalii liberi. Acesti radicali pot duce la formarea de cheaguri de sange, ateroscleroza, cancer si accelereaza procesul de imbatranire. O cana de ceai verde contine 20-35 mg de EGCG, aceasta fiind cantitatea maxima pe care o putem gasi din toate soiurile de ceai existente. Un consum recomandat este de 3-4 cani pe zi.
Ceaiul verde este un potentiator de imunitate si stimuleaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. Acesta aduna toxinele din organism, le elimina prin urina, contribuind astfel la curatarea organismului.
Pregatirea ceaiului verde
Ceaiul verde se gaseste in comert sub forma de frunze, praf sau pliculete de ceai. O ceasca sanatoasa de ceai verde se prepara astfel:
- se ia o lingurita de ceai verde frunze si se pun in sita de la cana de ceai
- se incalzeste apa la 80 de grade celsius (daca nu aveti termometru se ia apa de pe flacara inainte ca aceasta sa inceapa sa fiarba)
- se toarna apa peste frunzele de ceai pana se umple cana
- se acopera si se lasa la infuzat 2-3 minute dupa care se se indeparteaza sita cu frunzele de ceai.
In cazul pliculetelor procedeul este acelasi.
Este foarte important sa se evite adaugarea de lapte sau zahar in ceai, acestia impiedica activitatea de detoxifiere si adauga zaharuri si grasimi suplimentare in bautura.
Alte beneficii pentru sanatate
In afara de beneficiile prezentate mai sus va mai aratam cateva motive, mult mai vitale, pentru care este indicat sa includeti ceaiul verde in dieta voastra:
- creste nivelul de energie si ajuta organismul sa ramana activ pe toata perioada zilei,
- are proprietati antibacteriene, prin urmare protejeaza organismul de diverse bacterii patogene,
- detine proprietati anti-cancerigene, impiedica si distruge formarea de celule canceroase,
- confera pielii elasticitatea si supletea de care are nevoie ,
- ajuta in reducerea greutatii corporale excesive, actionand asupra surplusului de grasime din organism,
- reduce colesterolul LDL prezent in organism, acesta fiind cunoscut ca si „colesterolul rau ”, responsabil, de cele mai multe ori, pentru bolile de inima,
- creste imunitatea organismului si lupta impotriva a diferite tipuri de alergii,
- ajuta in reglarea tranzitului intestinal.
Ce este detoxifierea?
Notiunea de detoxifiere vine din culturile antice egiptene si grecesti. Aceasta inseamna „curatarea organismului de elemente toxice”, si este o metoda care castiga o popularitate din ce in ce mai mare chiar daca comunitatea medicala nu o aproba in totalitate, fiind sustinuta foarte mult de mai toate formele de medicina alternativa.
De ce sa facem detoxifiere?
Toxine prezente in alimentele pe care le consumam de zi cu zi cum ar fi: aditivii, colorantii si alte substante chimice, au tendinta de se depune sub forma de acumulari in tesuturi si in sange. Incet incet acestea sunt acoperite cu grasime, lucru care face foarte dificila eliminarea lor din organism. Aceste toxine in timp dau nastere la probleme precum:
- se blocheaza vasele de sange
- se deregleaza sistemul digestiv
- pielea isi pierde elasticitatea si arata imbatranita
- dureri la nivelul stomacului
- probleme neurologice
- deficiente de vedere
Ceaiul verde ajuta organismul in eliminarea tuturor acestor substante toxice, si impiedica apoi acumularea altor substante cu care intram in contact.