Probleme de digestie – ceaiuri si remedii

DIGESTIA PROASTA

Digestia reprezinta un ansamblu de transformari ale alimentelor pana la stadiul in care acestea pot fi asimilate de celule. Digestia proasta apare ca o afectiune sau ca o consecinta a unei inflamatii a mucoasei stomacului sau a constipatiei.

A. Greutati in digestie

Pacientul simte mancarea in stomac grea, „ca o pia­tra“. Leacul pentru pacientii care digera greu albumina este sa consume inainte de masa cateva felii de ananas.

Atentie! Diabeticii vor consuma numai ananas neindulcit

Un alt remediu este acela de a consuma chili, care este o mirodenie iute si determina o crestere mare de suc gas­tric. Abundenta de suc gastric va face digestia mai usoara.

B. Digestie lenta

Digestia lenta poate fi cauzata de o inflamatie a mucoasei stomacale sau de constipatie.

Va recomandam ceaiul preparat dupa reteta:

– seminte de fenicul 30 g

– radacini de papadie 90 g

– radacini de graminee 90 g

– radacini de cicoare 90 g.

Decoctul se prepara dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, fiert 10 minute in 500 ml de apa. Se beau 2 cani de ceai pe zi.

Un alt ceai pentru tratarea digestiei lente:

– frunze de rozmarin 60 g

– flori de musetel mare 60 g

– lamaita (fara radacina) 60 g

– seminte de anason 60 g

– frunze de roinita 60 g.

Ceaiul se prepara dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, oparit in 250 ml de apa. Se infuzeaza 10-15 minute. Se va bea o cana de ceai dupa cina. Va recomandam a manca incet, o mesteca bine si a va con­centra pe alimentatia dumneavoastra. Daca servi lua o masa copiosa, cu mancaruri grele si bauturi diverse, luati o lingura de otet din cidru, pe care o diluati cu 250 ml de apa calduta, in cadrul unei digestii lente, va recomandam si tratamen­tul cu capsule, care cere a se administra dimineata si la pranz, inainte de a manca: 1 capsula de fenicul, 1 capsula de verbina mirositiare, 1 capsula de menta dulce.

Toate capsulele se vor lua impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *