Ce beneficii ai daca utilizezi banda kinesiologica?

Anul 1973 a fost un an de bun augur in kinetoterapie si in medicina in general prin perfectionarea benzii kinetoterapeutice a doctorului japonez Kenzo Kase.

Afirmam aceasta pentru ca noua banda si noua tehnica asigura un mai bun drenaj limfatic concomitent cu o sustinere foarte buna a musculaturii si a articulatiei. Nu in ultimul rand , ba chiar poate de prima importanta este faptul ca mobilitatea articulatiei nu este afectata , asa cum ara afectata la banda initiala si la tehnica precedenta.

Kinesio tapingul, dupa cum este cunoscuta metoda in strainatate ere numeroase recomandari si beneficii:

Elimina durerile, se recupereaza mult mai rapid leziunile musculare si articulare dupa accidente. Se inlatura congestia locala, se stimuleaza circulatia limfatica, se faborizeaza o mai buna oxigenare a tesuturilor. Banda kinesiologica favorizeaza si asigura si repunerea sementului de emmbru in pozitia normala prin repunerea muschiului in pozitia normala.

mai pot fi enumerate fara a avea pretentia de a fi o lista exhaustiva: laxitati ale articulatiilor, periartrite, nevralgii intercostale,  torticolis, patologii ligamentare, rupturi musculare, edeme cu etiologii diverse, dureri variate, dicopatii vertebrale., cifoza, lumbago…etc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.